Usein kysytyt kysymykset Supon työpaikoista
Tälle sivulle olemme koonneet vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.
Tälle sivulle olemme koonneet vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.
Supon henkilöstömäärä on kasvanut viime vuosina, ja nyt supolaisia on noin 500.
Suojelupoliisi toimii koko Suomessa. Päätoimipaikka on Helsingissä, ja pääkaupunkiseudun ulkopuolella Suojelupoliisilla on kahdeksan aluetoimistoa.
Vapautuvia virkoja voit seurata valtiolle.fi -sivustolla. Lisäksi ilmoitamme kiinnostavista paikoista LinkedInissä ja Twitterissä.
Avoimen hakemuksen voi lähettää kirjaamoon sähköpostitse. Hakemuksessa on hyvä kertoa omasta osaamisesta ja siitä, minkälaisissa tehtävissä haluaisi työskennellä. Kaikki vakituiset virkamme menevät valtiolle.fi -palvelun kautta julkiseen hakuun, joten sivua kannatta seurata.
Kirjaamoon lähetettyjä avoimia hakemuksia käytämme tarvittaessa hyväksemme sijaisuuksien ja alle vuoden määräaikaisuuksien täyttämiseen.
Haaste harjoittelijoiden palkkaamisessa ovat Supon erittäin suuret turvallisuusvaatimukset. Kaikille Supon työntekijöille tehdään laaja turvallisuusselvitys, ja heiltä vaaditaan vaitioloa ja salassapitoa erilaisilla sopimuksilla. Usein turvallisuustoimenpiteiden toteuttaminen vie niin paljon aikaa, että ne eivät ole lyhytaikaisissa harjoitteluissa vaivan arvoisia.
Supo palkkaa kuitenkin vuosittain muutamia harjoittelijoita, kun sopivia paikkoja avautuu. Yleensä harjoitteluja on tarjolla esimerkiksi viestinnässä tai toimistotehtävissä. Ilmoitamme kaikista korkeakouluharjoitteluistamme JobTeaser- ja Valojobs-palveluissa tai oppilaitoskohtaisissa palveluissa.
Valtiolle.fi -palvelussa ilmoitamme pidemmistä määräaikaisuuksista ja vakituisista viroista.
Voi ilman muuta. Se riippuu täysin tehtävästä.
Suojelupoliisissa etsivänimike vastaa paikallispoliisin vanhempaa konstaapelia. Supon ylietsivä on yleensä suorittanut alipäällystökoulutuksen, eli nimike vastaa muussa poliisissa ylikonstaapelia. Supon tarkastajan nimike vastaa komisariota ja ylitarkastaja ylikomisariota.
Kyllä – paljonkin! Supon työntekijöistä alle puolet on poliiseja, eli Supossa työskentelee myös muita ammattiosaajia. Supossa työskentelee esimerkiksi järjestelmäasiantuntijoita ja muita IT-ammattilaisia, tutkijoita ja sihteereitä.
Hyvin monenlaista. Niin sanotuissa siviilitehtävissä työskentelevillä on useimmiten ylempi korkeakoulututkinto vähintään yhdeltä alalta (DI, yhteiskuntatieteellinen, oikeustieteellinen, humanistinen). Poliisiviroissa työskentelevillä on luonnollisesti vähintään poliisin peruskoulutus. Monet poliisit ovat suorittaneet myös jonkin toisen korkeakoulututkinnon.
Teknisen alan (ICT) ammattilaisia on esimerkiksi IT-tehtävissä ja teknisissä erityis- ja suunnittelutehtävissä. Koulutustausta vaihtelee ammattiopinnoista yliopistotutkintoihin. Monella supolaisella on taustallaan muutakin ammattiosaamista.
Meillä on laajasti esimerkiksi erilaisten järjestelmien, tietoturvan ja tietoverkkojen kehittämiseen ja ylläpitoon liittyviä tehtäviä. IT-tehtävien joukossa on myös operatiivisia tehtäviä. Tehtävät ovat haastavia ja usein sellaisia, joita ei pääse muualla tekemään.
Supossa on tarjolla työpaikkoja monenlaisille osaajille. Vuonna 2019 voimaan tullut tiedustelulainsäädäntö toi Supolle uusia tehtäviä, joita varten tarvitsemme uudenlaisia asiantuntijoita. Erityisesti panostamme kybertoimialaan, analyysin kehittämiseen ja ulkomaantiedustelun luomiseen.
Suojelupoliisi on kansainvälinen virasto, jossa työ vaatii eri kielten osaamista. Peruskielitaidon eli suomen, ruotsin ja englannin lisäksi arvostamme esimerkiksi venäjän, kiinan, ranskan ja arabian osaamista. Jos haettavassa työssä vaaditaan erityistä kielitaitoa, se ilmoitetaan hakuilmoituksessa.
Tyypillinen supolainen on oman alansa asiantuntija, joka on kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista. Hän seuraa aktiivisesti kansallisia ja kansainvälisiä muutoksia. Tyypillinen supolainen sitoutuu työhönsä ja on valmis venymään operatiivisen tilanteen mukaan.
Supolaisten arvot ovat laillisuus, luotettavuus ja laatu, mikä näkyy myös päivittäisessä työssä. Supolaisilla on korkea ammattietiikka ja hyvä yhteishenki. Supossa työskentelee eri ikäisiä henkilöitä erilaisista taustoista.
Kyllä, mutta vain tehtävään valittavasta henkilöstä. Supo tekee aina työntekijöistään laajan turvallisuusselvityksen ennen rekrytointia. Hakija hyväksyy selvityksen tekemisen allekirjoittamalla henkilöturvallisuusselvityshakemuksen. Lisäksi Supon työntekijöille tehdään koeajan aikana terveydellinen soveltuvuusarvio ja huumausainetesti.
Useimmat tehtävämme ja käsittelemämme asiat ovat sellaisia, että niitä voi tehdä ainoastaan virkapaikalla. Muutoin mahdollisuuksia erilaisiin työaikajoustoihin (esimerkiksi liukuva työaika) on.
Voit tarkistaa tämänhetkisen tilanteen valtiolle.fi -palvelusta.
Supon työntekijät toimivat hyvin erilaisissa työtehtävissä, ja mahdolliset salassapitovelvollisuudet sovitaan aina tapauskohtaisesti.