Tietoa supo.fi-verkkosivustosta

Supo.fi-verkkosivusto on Suojelupoliisin keskeinen tiedonvälityskanava, jonka tavoitteena on antaa tietoa Suojelupoliisin toiminnasta ja kansallista turvallisuutta uhkaavista ilmiöistä.

Henkilötietojen käsittely ja tietosuoja

Suojelupoliisi on sitoutunut suojaamaan sivuilla kävijöiden yksityisyyttä ja henkilötietoja EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti.

Sivustojen käytöstä kerätään yleisiä tilastotietoja, joita käytetään verkkopalvelujen kehittämiseen.

Näitä tietoja ovat

  • ladatut sivut
  • ajankohta
  • IP-osoite
  • verkkoselain ja käyttöjärjestelmä

IP-osoite tallennetaan anonymisoidusti, jolloin yksittäistä käyttäjää ei tunnisteta. 
Tallennamme ainoastaan käyttäjän itsensä erikseen antamia yhteys- ja muita tietoja, joita voimme käyttää vastataksemme käyttäjän yhteydenottopyyntöihin, kysymyksiin tai muuhun palautteeseen.

Suojelupoliisin rekisterit

Suojelupoliisin toiminnalliseen tietojärjestelmään ei yksityishenkilöllä ole suoraa tarkastusoikeutta. Jos haluat, että Suojelupoliisin toiminnalliseen tietojärjestelmään mahdollisesti kirjatut tietosi tarkastetaan, tee tarkastuspyyntö tietosuojavaltuutetulle.

Suojelupoliisi ylläpitää myös turvallisuusselvitysrekisteriä. Siihen on vuodesta 2015 alkaen tallennettu tiedot henkilöistä, joista on tehty turvallisuusselvitys.

Jos haluat ottaa yhteyttä Suojelupoliisin tietosuojavastaavaan, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen

Anna palautetta verkkosivuista

Jos haluat antaa palautetta Suojelupoliisin verkkosivustosta, käytä palautelomaketta.

Käsittelemme palautteita virka-aikana, ja vastaamme niihin kahden viikon sisällä. Voimme vastata palautteisiin ja kysymyksiin vain, jos olet antanut lomakkeella yhteystietosi (sähköpostiosoite tai nimi ja osoite). Palautteisiin vastaamme ensisijaisesti sähköpostilla.

Jos yhteydenottosi koskee muuta kuin verkkosivuja, tutustu yhteystietoihimme. Virallinen posti pitää lähettää Suojelupoliisin kirjaamoon k[email protected]