Oletko kiinnostunut harjoittelusta Supossa?

Supo palkkaa vuosittain muutamia korkeakouluharjoittelijoita, kun sopivia tehtäviä on tarjolla.

Suojelupoliisi hakee korkeakouluharjoittelijaa viestintään syksyksi 2023. Harjoittelun kesto on kolme kuukautta. Harjoittelijana osallistut ensisijaisesti Suojelupoliisin sosiaalisen median käytön kehittämiseen, erityisesti panostasi tarvitaan Instagram-viestinnän suunnittelussa ja toteutuksessa. Toinen merkittävä osa harjoitteluasi on työyhteisöviestintä intranetissä. Pääset ideoimaan uutta ja viemään ideat käytäntöön!

Lisäksi pääset tutustumaan viestinnän työhön Suojelupoliisissa laajemmin ja osallistumaan esimerkiksi mediaviestintään.

Toivomme, että olet viestinnän pääaine- tai sivuaineopiskelija etkä enää ihan opintojesi alkuvaiheessa. Erityisesti arvostamme kokemusta sisällöntuotannosta sosiaaliseen mediaan sekä työyhteisöviestinnästä. Ilahdumme, jos sinulla on myönteinen asenne, ratkaiset kekseliäästi työssä eteen tuleviin ongelmia, haluat oppia uutta ja osaat työskennellä itsenäisesti. Hakijan pitää olla opiskelija. Valittavasta harjoittelijasta tehdään tämän suostumuksella laajaturvallisuusselvitys. 

Toimitathan hakemuksesi ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen [email protected]


Viestinnän harjoittelija Roosa: Heräsi tunne, että harjoittelukokemuksestani haluttiin tehdä oikeasti mahdollisimman antoisa

Ensimmäisenä opiskeluvuonnani ainejärjestöni järjesti vierailun Suojelupoliisiin. Vierailun tarkka ohjelma on sittemmin päässyt unohtumaan, mutta yksi ajatus jäi kytemään: Supossa olisi mielenkiintoista olla töissä. Kolme vuotta myöhemmin bongatessani yliopiston työilmoitusportaalista ilmoituksen harjoittelusta Supon viestinnässä, en jäänyt enempää miettimään. Jo samana päivänä päivitin ansioluetteloni ja kirjoitin hakemuksen, ja onnekseni sain paikan. 

Työyhteisön merkityksen ymmärsi toimistolla

Supossa monet, erityisesti turvallisuutta koskevat asiat, ovat hieman erilaisia ”normaaliin” työpaikkaan verrattuna. Etätöihin ja -opiskeluihin tottuneena ajatus täysipäiväisestä lähityöstä oli aluksi suoraan sanottuna shokki. Ennen töiden aloitusta mietin jännityksellä, miltä tuntuukaan taas hypätä päivittäin ruuhkaiseen aamuratikkaan sen sijaan, että avaisi Teamsin oman peiton alta.

Toimistolla jaetaan paljon niin hiljaista, työn kannalta merkityksellistä tietoa kuin myös arkipäiväisiä kokemuksia ja kohtaamisia.

Joka päivä paikan päällä toimistolla olo osoittautui kuitenkin lopulta positiiviseksi muutokseksi, vaikka marraskuun harmaudessa työajan aamuliukumalle olikin hieman enemmän käyttöä. Kasvotusten kohdatessa tutuksi tuli oman tiimin lisäksi myös muiden yksiköiden väki, ja hyvän työyhteisön merkityksen ymmärsi entistä paremmin. Toimistolla jaetaan paljon niin hiljaista, työn kannalta merkityksellistä tietoa kuin myös arkipäiväisiä kokemuksia ja kohtaamisia.

Antoisinta oli haastatella supolaisia sisäistä viestintää varten

Kolmen kuukauden harjoitteluni aikana pääsin tekemään monipuolisesti erilaisia tehtäviä. Ajatuksiani ja toiveitani kuunneltiin, ja tehtäviä suunnattiin sellaisille alueille, jotka minua kiinnostavat. Pääsin esimerkiksi osallistumaan yksikkörajat ylittävään projektityöskentelyyn intranetin uudistushankkeessa, auttamaan mediatilaisuuden järjestämisessä sekä kirjoittamaan erilaisia tekstejä.

Kaikista antoisinta oli mielestäni päästä haastattelemaan supolaisia sisäisen viestinnän artikkeleja varten: sain kohdata erilaisia asiantuntijoita ja kuulla ja kertoa heidän tarinoitaan. Opin todella paljon Supon toiminnasta, historiasta ja kaikesta muusta, mitä näiden seinien sisällä tapahtuu. 

Supolaiset olivat kiinnostuneita minusta

Voisi kuvitella, etteivät supolaiset olisi kovin helposti lähestyttäviä tyyppejä. Jos osa työntekijöistä ei saa kertoa työstään edes ystävilleen, miten he suhtautuvat käytävällä vastaan tuleviin uusiin kasvoihin?

Onneksi tämä käsitys osoittautui hyvin nopeasti vääräksi. Käytävällä moikataan ja kuulumisia kysellään myös oman tiimin ulkopuolisilta. Ihmiset olivat kiinnostuneita kuulemaan, miten olen viihtynyt talossa ja paljonko päiviä on vielä jäljellä. Keskusteluissa, joita supolaisten kanssa olen käynyt, on herännyt tunne siitä, että harjoittelukokemuksestani halutaan oikeasti tehdä mahdollisimman antoisa.

Vuosi 2022 oli monella tapaa poikkeuksellinen, ja sen on huomannut tietysti myös Supossa, jossa normaalistikin työpöydällä olevat teemat ovat nousseet nyt myös yhä suuremmassa määrin mediajulkisuuteen. Isojen aiheiden kanssa työskennellessä voi kuitenkin olla iloinen siitä, millaisia ammattilaisia Supossa on töissä. Voin lämmöllä suositella harjoittelua Supossa kaikille, joita kiinnostaa tehdä töitä oikeasti tärkeiden aiheiden parissa.

Roosa Saranpää, viestinnän korkeakouluharjoittelijana Supossa syksyllä 2022
 


Suojelupoliisi palkkaa vuosittain muutamia korkeakouluharjoittelijoita, kun sopivia paikkoja avautuu. Yleensä harjoitteluja on tarjolla esimerkiksi viestinnässä tai toimistotehtävissä. Supo ilmoittaa kaikista harjoittelupaikoista JobTeaser- ja Valojobs-palveluissa tai oppilaitoskohtaisissa palveluissa. 

Haaste harjoittelijoiden palkkaamisessa ovat Suojelupoliisin korkeat turvallisuusvaatimukset. Kaikille työntekijöille - myös harjoittelijoille - tehdään laaja turvallisuusselvitys. Sen toteuttaminen vie sen verran aikaa, ettei se ole hyvin lyhytaikaisissa harjoitteluissa mahdollista.