Oletko kiinnostunut harjoittelusta Supossa?

Supo palkkaa vuosittain muutamia korkeakouluharjoittelijoita, kun sopivia tehtäviä on tarjolla.

Suojelupoliisi palkkaa vuosittain muutamia korkeakouluharjoittelijoita, kun sopivia paikkoja avautuu. Yleensä harjoitteluja on tarjolla esimerkiksi viestinnässä tai toimistotehtävissä. Supo ilmoittaa kaikista harjoittelupaikoista JobTeaser- ja Valojobs-palveluissa tai oppilaitoskohtaisissa palveluissa. 

Haaste harjoittelijoiden palkkaamisessa ovat Suojelupoliisin korkeat turvallisuusvaatimukset. Kaikille työntekijöille - myös harjoittelijoille - tehdään laaja turvallisuusselvitys. Sen toteuttaminen vie sen verran aikaa, ettei se ole hyvin lyhytaikaisissa harjoitteluissa mahdollista.


Viestinnän harjoittelija Sari: Parasta oli, että Suojelupoliisissa tuettiin oppimistani

Aloitin Suojelupoliisissa viestinnän harjoittelijana syyskuussa 2020. Taustaltani olen humanisti ja valtiotieteilijä, ja viestintää olen lukenut sivuaineena. Viestinnän lisäksi minua kiinnosti Suojelupoliisin substanssipuoli, etenkin terrorismin torjunta.

Vaikka tiesin, että Suojelupoliisissa on tarkat turvallisuusjärjestelyt, siihen piti aluksi totutella. Tietoturva korostuu viestinnässä, jossa toinen jalka on organisaation ulkopuolella. Toisaalta vahvaan tietoturvaan tottui nopeasti, ja jo viikon jälkeen säännöt olivat arkipäivää. 

Vahvasta tietoturvasta huolimatta viestinnän työ ei juurikaan eronnut muista organisaatioista. Työtehtäviäni olivat sisällöntuotanto Supon uusille nettisivuille ja intranetiin. Lisäksi päädyin hieman vahingossa mukaan tekemään Supon podcastia Supodia. Kerroin harjoitteluni aluksi, että haluaisin olla jollain tavalla mukana podcastin tekemisessä, ja sainkin projektissa paljon vastuuta.

Kerroin harjoitteluni aluksi, että haluaisin olla jollain tavalla mukana podcastin tekemisessä, ja sainkin projektissa paljon vastuuta.

Ennen kaikkea oli hauskaa, että podcastin tekeminen oli kaikille muillekin uutta. Siinä pääsi itsekin heittämään ehdotuksia ja suunnittelemaan markkinointia ilman valmiita malleja. Myös kohelluksen kautta oppi paljon! Supodi julkaistiin viimeisellä työviikollani, mikä oli mukava huipennus. 

Kollegat tukivat ja antoivat palautetta

Parasta harjoittelussani oli, että Suojelupoliisissa tuettiin oppimistani. Kerroin jo harjoitteluni aluksi esimiehelleni, millaisista asioista haluaisin oppia lisää. Sain lukuvinkkejä aiheista, joista saattaisin hyötyä omalla viestintäurallani. Esimieheni kutsui minut kokouksiin, joiden aiheiden hän tiesi kiinnostavan minua ja kävi pyynnöstäni kanssani läpi esimerkiksi media- ja kriisiviestintää. Myös muut kollegat tukivat ja antoivat palautetta. Viestintäasiantuntijat lukivat tekstejäni ja antoivat vinkkejä median kanssa toimimiseen. 

Rento työilmapiiri yllätti

Eniten Suojelupoliisissa minua yllätti rento työilmapiiri. Vaikka Supo on arvokas ja hierarkkinen organisaatio, hierarkia ei näkynyt arjen työssä. Ihmiset olivat asemasta riippumatta helposti lähestyttäviä. Kahvihuoneessa holotin kaikille samalla innolla, ja päädyin usein mielenkiintoisiin keskusteluihin tietämättä lainkaan, kenen kanssa puhuin. Supon työntekijät ovat oman alansa asiantuntijoita, mutta myös ihanalla tavalla hupsuja ja leikkisiä työkavereita.

Voin todellakin suositella Supoa harjoittelupaikkana. Supossa pääsee tekemään viestintää aidosti tärkeistä asioista ja verkostoitumaan asiantuntijoiden kanssa. Tuleville harjoittelijoille annan vinkiksi itsestään selvältä kuulostavan asian: pohtikaa etukäteen mitä haluaisitte oppia, ja olkaa siitä esimiehelle ja työkavereille avoimia. Jos olet rehellinen tavoitteissasi, muiden on helpompi tukea sinua niiden saavuttamisessa. 
 

Sari Eestilä, viestinnän harjoittelijana Supossa syksyllä 2020