Hoppa till innehåll

Milla Meretniemi har utnämnts till Skyddspolisens nya kommunikationschef

Utgivningsdatum 5.11.2019 9.00 | Publicerad på svenska 13.10.2020 kl. 15.47
Pressmeddelande

Till Skyddspolisens kommunikationschef har utnämnts Milla Meretniemi. För närvarande innehar hon tjänsten som kommunikationschef vid social- och hälsovårdsministeriet.

Tidigare har Meretniemi arbetat som kommunikationschef även vid inrikesministeriet. Till sin utbildning är hon politices magister. Meretniemi ska tillträda sin tjänst vid Skyddspolisen i början av december.

Enligt Meretniemi utför Skyddspolisen ett viktigt arbete i kärnan av den nationella säkerheten, och detta innebär speciella ramvillkor även för kommunikationen.

"Kommunikationen spelar en viktig roll i att finländarna ska förstå betydelsen av Skyddspolisens arbete. Vår verksamhet bygger på finländarnas förtroende och detta förtroende vill jag bidra till även i fortsättningen med hjälp av kommunikationen", säger Meretniemi.

"Det är inspirerande att kunna inleda arbetet vid Skyddspolisen just nu när myndigheten tack vare sina underrättelsebefogenheter är inför en ny situation", tillägger hon.

Tjänsten som kommunikationschef ledigförklarades efter att Jyri Rantala i början av juni övertagit tjänsten som stabschef.