Hyppää sisältöön

Suojelupoliisin apulaispäälliköiksi nimitettiin Jonna Turunen ja Teemu Turunen

Julkaisuajankohta 7.6.2021 13.12
Tiedote
Suojelupoliisin rakennus Ratakadulla

Jonna Turunen ja Teemu Turunen on nimitetty Suojelupoliisin apulaispäälliköiksi viideksi vuodeksi. Jonna Turunen siirtyy tehtävään Helsingin poliisilaitokselta ja Teemu Turunen ulkoministeriöstä.

Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari on nimittänyt varatuomari Jonna Turusen ja oikeustieteen maisteri Teemu Turusen Suojelupoliisin apulaispäälliköiksi viideksi vuodeksi. Jonna Turunen aloittaa virassaan 1.7. ja Teemu Turunen 1.8.

Apulaispäällikkö Jonna Turunen Jonna Turunen siirtyy tehtävään Helsingin poliisilaitokselta, jossa hän johtaa rikostutkintayksikköä. Aiemmin urallaan hän on toiminut erilaisissa vaativissa tehtävissä poliisissa, muun muassa vakavia henkilöön kohdistuvia rikoksia tutkivan toiminnon johtajana, tutkinnanjohtajana vakavissa uhka-asioissa sekä väkivalta- ja seksuaalirikoksissa, laillisuusvalvonnassa sekä poliisin yhdyshenkilönä Europolissa. 

Teemu Turunen siirtyy Suojelupoliisiin ulkoministeriöstä, jossa hän työskentelee tällä hetkellä Rauhanvälityskeskuksen johtajana. Suurlähettiläs Turusella on pitkä ura diplomaattina, ennen nykyistä tehtäväänsä hän on työskennell Apulaispäällikkö Teemu Turunen yt useissa Suomen edustustoissa maailmalla sekä johtanut ulkoministeriön konsuliyksikköä. 

Suojelupoliisin apulaispäälliköiden virat tulivat hakuun, kun Olli Kolstela jäi eläkkeelle ja Seppo Ruotsalainen virkavapaalle. Tällä hetkellä Suojelupoliisissa on kolme apulaispäällikköä, tehtävistä yksi on liittynyt Suojelupoliisin suurten muutoshankkeiden johtamiseen. Hankkeiden nyt vakiinnuttua siirrytään takaisin kahden apulaispäällikön malliin.

Lisätiedot

Suojelupoliisin viestintä, p. 050 402 6981, [email protected]