Hyppää sisältöön

Suojelupoliisi parantaa strategiansa mukaan tiedonhankintaa, toimintakulttuuria ja yhteistyötä

Julkaisuajankohta 15.10.2021 10.11
Tiedote
Strategia piirroskuvana, jossa Supon talon läpi kulkee tietoa asiakkaille. Kuvassa tekstinä strategian pääteemat tieto, toimintakulttuuri ja yhteistyö.

Suojelupoliisin uuden strategian tavoitteena on kirittää Suojelupoliisi yhä paremmaksi tiedonhankkijaksi, työpaikaksi ja yhteistyökumppaniksi.

Suojelupoliisi on julkistanut uuden strategiansa. Supo haluaa tulevina vuosina olla yhä parempi tiedonhankinnassa, jotta se voi tarjota päätöksentekijöille parasta mahdollista tiedustelutietoa. Viime vuosina suuren muutoksen läpikäynyt Suojelupoliisi haluaa myös olla entistä parempi työpaikka supolaisille. Sen vuoksi erityistä huomiota kiinnitetään muun muassa henkilöstön osaamisen kehittämiseen ja johtamisrakenteeseen.

"Uusi visiomme kannustaa meitä tuottamaan tietoa, joka on välttämätöntä turvallisuusuhkien torjunnassa sekä ulko- ja turvallisuuspoliittisessa päätöksenteossa. Tarjoamme päättäjille ja muille viranomaisille tietoa, jota he eivät muualta saa", Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari toteaa.

Suojelupoliisin sidosryhmiltä saadun palautteen mukaan Suojelupoliisin tuottama tieto on laadukasta ja luotettavaa, mutta yhteistyöltä toivotaan enemmän vuorovaikutusta.  

"Otamme asiakkaidemme ja sidosryhmiemme palautteen vakavasti, ja kuuntelemme jatkossa entistä enemmän kumppaneidemme tietotarpeita. Yhteistyön pitää hyödyttää aina molempia osapuolia", päällikkö Pelttari sanoo.

Suojelupoliisin arvoina säilyvät perinteiset laillisuus, luotettavuus ja laatu.

Lisätietoja

Suojelupoliisin viestintä, p. 050 402 6981, [email protected]