Hyppää sisältöön

Suojelupoliisissa haettavana kaksi apulaispäällikön paikkaa

Julkaisuajankohta 26.2.2021 10.27
Uutinen
Kuvituskuvassa ihmisiä neuvottelupöydän ääressä.

Suojelupoliisi on avannut haettavaksi kaksi apulaispäällikön paikkaa. Hakuaika päättyy 11.3.2021, ja paikat pyritään täyttämään 1.7.2021 alkaen.

Suojelupoliisissa on haettavana kaksi apulaispäällikön paikkaa. Apulaispäälliköiden keskinäistä työnjakoa ei ole vielä päätetty, vaan se määritellään hakuprosessin aikana. Tällä hetkellä Suojelupoliisissa on kolme apulaispäällikköä, tehtävistä yksi on liittynyt Suojelupoliisin suurten muutoshankkeiden johtamiseen. Hankkeiden päätyttyä siirrytään takaisin kahden apulaispäällikön malliin.

Apulaispäälliköt johtavat Suojelupoliisin toimintaa yhdessä päällikkö Antti Pelttarin kanssa. He vastaavat vastuualueensa yleisistä toimintaedellytyksistä ja kehittämishankkeista sekä osaltaan kansainvälisestä yhteistyöstä, sidosryhmäyhteistyöstä ja viestinnästä. Suojelupoliisin päällikkö nimittää apulaispäälliköt viiden vuoden määräajaksi.

Suojelupoliisi on sisäministeriön alainen turvallisuus- ja tiedustelupalvelu. Sen tehtävänä on hankkia tiedustelutietoa päätöksenteon tueksi, torjua terrorismia, ennaltaehkäistä vakoilua sekä tehdä turvallisuusselvityksiä turvallisuuden kannalta merkittäviin tehtäviin valittavista ihmisistä.