Hyppää sisältöön

Suojelupoliisin uuden toimitilan rakennustyöt alkavat Kaartinkaupungissa

Julkaisuajankohta 15.2.2022 11.48
Uutinen
Havainnekuva Supon uudesta toimitilasta.

Helsingin kaupunki on myöntänyt rakennusluvan Suojelupoliisin uuden toimitilan rakentamiselle. Rakennusluvan tultua voimaan rakennustyöt käynnistyvät nyt täydellä teholla.

Suojelupoliisin uusi toimitalo rakennetaan osoitteeseen Fabianinkatu 2 niin kutsuttuun Kaartin kortteliin. Rakennustyöt alkavat tontilla sijaitsevien vanhojen rakennusten purulla. Uuden toimitalon rakennustöiden on määrä olla valmiina loppuvuonna 2024, jolloin Suojelupoliisi pääsisi muuttamaan uusiin tiloihin alkuvuodesta 2025.

"On hienoa, että rakennusluvan myötä uuden toimitalon rakennustyöt pääsevät toden teolla vauhtiin. Odotamme jo kovasti sitä, että pääsemme työskentelemään yhteen yhteiseen taloon. Nyt se tuntuu konkreettisemmalta", iloitsee Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari.

Uusi toimitila tukee Suojelupoliisin työtä turvallisuus- ja tiedustelupalveluna, ja rakennuksen suunnittelussa on otettu huomioon Suojelupoliisin tarpeet rakennuksen turvallisuudelle ja toiminnallisuudelle. Toimitilat on suunniteltu myös mahdollisimman tehokkaiksi ja muunneltaviksi, jotta rakennusta voidaan käyttää pitkään.

Toimitilojen rakennuttajana on Senaatti-kiinteistöt ja toteuttajana allianssimallilla SRV Rakennus Oy.

Lisätiedot

Suojelupoliisin viestintä, p. 050 402 6981, [email protected]