Hyppää sisältöön

Suojelupoliisi valmistelee uutta strategiaansa

Julkaisuajankohta 19.4.2021 12.30
Uutinen
Kuvistuskuvassa rakennuksia Helsingin keskustassa.

Strategiassa asetetaan Suojelupoliisin työtä ohjaavat tavoitteet ja arvot tuleville vuosille. Strategian on tarkoitus valmistua ensi syksynä.

Suojelupoliisissa on käynnistetty uuden strategian valmistelu. Strategiassa asetetaan Suojelupoliisin työtä suomalaisen yhteiskunnan turvaamisessa ohjaavat tavoitteet ja arvot tuleville vuosille. Strategiaa valmistellaan sisäisesti Supossa, mutta valmisteluvaiheessa kysytään myös sidosryhmien näkemyksiä Suposta. Strategian on tarkoitus valmistua ensi syksynä.

”Aiempi strategiamme on pääasiassa toteutunut, ja nyt haluamme asettaa itsellemme uusia kunnianhimoisia tavoitteita. Tulevaisuudessa Suojelupoliisin on tarkoitus olla entistä parempi turvallisuus- ja tiedustelupalvelu Suomelle sekä työpaikka supolaisille”, päällikkö Antti Pelttari kertoo.

Suojelupoliisi on viime vuosina elänyt suuren muutoksen aikaa. Vuonna 2019 voimaan tulleet tiedustelulait toivat Suojelupoliisille uusia tehtäviä ja entistä paremmat työkalut niiden toteuttamiseen. Uusien tiedustelutoimivaltuuksien tuomien kyvykkyyksien rakentaminen jatkuu vielä. Suojelupoliisi kehittää edelleen myös rooliaan turvallisuuspalveluna.