Hyppää sisältöön

Uusi podcast avaa Suojelupoliisin työtä ja asiantuntemusta

Julkaisuajankohta 16.11.2020 12.31
Uutinen
Podcastin tunnuskuva, jossa ovat Saana Nilsson ja Pekka Hiltunen.

Suojelupoliisin historian ensimmäisen podcast Supodi julkaistiin maanantaina 16.11.2020. Supodia juontavat Suojelupoliisin yhteiskuntasuhteiden päällikkö Saana Nilsson ja analyysipäällikkö Pekka Hiltunen.

Supodissa haastatellaan vieraita Suojelupoliisin eri tehtävistä. Ensimmäisessä jaksossa kaksi Supon nimetöntä työntekijää kertoo, millaista on tehdä työtä, josta ei saa puhua kenellekään.

Myöhemmin julkaistavissa jaksoissa käsitellään esimerkiksi vakoilua, terrorismia ja avointen lähteiden tiedustelua. Viimeisessä jaksossa vastataan kuulijoiden kysymyksiin. 

Supodissa keskustellaan asiantuntijoiden kanssa teemoista, jotka ovat esillä suomalaisessa mediassa päivittäin. Suojelupoliisi haluaa jakaa asiantuntemustaan myös talon ulkopuolelle ja tehdä työtään tutuksi laajemmalle yleisölle. Lisäksi podcastin avulla Suojelupoliisin työntekijät voivat jakaa mielenkiintoisia tarinoita avoimesti mutta anonyymisti.

”Haluamme kertoa Supon asioista ymmärrettävästi ja nostaa esille asiantuntijoitamme”, Saana Nilsson sanoo. 

Suojelupoliisin työntekijät kertovat podcastissa esimerkiksi siitä, millaista on nykypäivän vakoilu tai miten ihminen radikalisoituu. Supolaiset raottavat myös omaa elämäänsä – millaista on, kun ei voi kertoa tutuille, missä on oikeasti töissä.

Supodin jaksot julkaistaan kahden viikon välein nettisivuillamme ja yleisimmissä jakelupalveluissa, kuten Spotifyssa. Kysymyksiä ja palautetta voi lähettää osoitteeseen [email protected]