Hyppää sisältöön

Suojelupoliisi ja Senaatti-kiinteistöt allekirjoittivat vuokrasopimuksen Suojelupoliisin uusista toimitiloista

24.8.2020 9.00
Tiedote
Suojelupoliisin uuden toimitalon havainnekuva

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa Suojelupoliisille uudet toimitilat Helsingin Kaartinkaupunkiin. Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari ja Senaatti-kiinteistöjen toimitusjohtaja Jari Sarjo allekirjoittivat vuokrasopimuksen uusista toimitiloista tänään.

Rakennusyhtiö SRV alkaa rakentaa uusia toimitiloja välittömästi. Uusiin tiloihin Suojelupoliisi pääsee muuttamaan keväällä 2024. Rakennushanke toteutetaan Senaatin ns. allianssimallilla, jonka Senaatti on kehittänyt erityisesti suurten ja vaativien rakennushankkeidensa toteuttamiseen. Allianssimalli mahdollistaa vielä toteutusvaiheessa suunnitelmien ja toteutusratkaisujen kehittämisen Suojelupoliisin tarpeet huomioiden.

”Suojelupoliisin toimitilahanke on Suomen oloissa täysin poikkeuksellinen ja ainutlaatuinen rakennuksen turvallisuuteen ja toiminnallisuuteen tehtävien ratkaisuiden vuoksi”, toteaa Senaatin rakennuttamisjohtaja Jonni Laitto.

Suojelupoliisi, Senaatti sekä talon suunnittelusta vastaava arkkitehtitoimisto Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy ovat suunnitelleet uusia toimitiloja yhdessä. Näin uudet tilat palvelevat parhaalla mahdollisella tavalla Suojelupoliisin toimintaa ja tehtäviä. Uuden toimitilan tilaratkaisut tehdään mahdollisimman tehokkaiksi ja muunneltaviksi, jotta rakennusta voidaan käyttää mahdollisimman pitkään.

”Olemme iloisia, että toimitilojemme tulevaisuuteen on nyt saatu turvallinen ja pitkäkestoinen ratkaisu. Tällä hetkellä henkilöstömme työskentelee useassa rakennuksessa, joista vanhin on yli 100 vuotta vanha. Nykyiset tilamme eivät kaikilta osin vastaa nykypäivän vaatimuksia toiminnallisuuden ja turvallisuuden kannalta. Odotamme myös sitä, että koko Helsingissä työskentelevä henkilöstömme pääsee työskentelemään saman katon alle”, kertoo Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari.

Suojelupoliisin uudet tilat osoitteeseen Fabianinkatu 2

Suojelupoliisin toiminta turvallisuus- ja tiedustelupalveluna vaatii erityisiä ratkaisuja toimitiloilta. Suojelupoliisissa käsiteltävälle ja säilytettävälle tiedolle on esimerkiksi annettu tarkat vaatimukset, mitkä vaikuttavat uuteen toimitaloon tehtäviin rakennus- ja materiaaliratkaisuihin. Lisäksi rakennukseen on suunniteltu paljon Suojelupoliisin toiminnan vaatimia erityistiloja.

Uuteen toimitaloon tehtävistä erityisistä ratkaisuista huolimatta rakennuksesta tulee Kaartinkaupungin kaupunkikuvaa kunnioittava eivätkä esimerkiksi kerroskorkeudet nouse nykyisestä. Rakennuksen ulkoasu perustuu hankkeesta järjestettyyn kaupunkikuvalliseen ideakilpailuun, jonka tavoitteena oli löytää uudisrakennukselle ympäristöön sopiva ja kestävä kaupunkikuvallinen ratkaisu.

Suojelupoliisin uusi toimitalo rakennetaan osoitteeseen Fabianinkatu 2. Tontilla on aloitettu elokuussa maanalaiset työt. Uuden toimitalon tieltä tontilta puretaan tyhjinä olevat ja ikääntyneet rakennukset, joiden purkutyöt alkavat helmi-maaliskuussa 2021. Maanrakennustyöt valmistuvat kokonaisuudessaan syksyllä 2021. Uuden toimitilan on määrä valmistua vuodenvaihteessa 2023-2024.

Suojelupoliisin nykyisiä toimitiloja hallinnoi Senaatti-kiinteistöt, joka myös päättää tilojen jatkokäytöstä.

Lisätietoja